Ersätta saknade tänder

Det finns flera olika sätt att ersätta saknade tänder. Det kan vara tandimplantat, broar och tandproteser.

Tandimplantat är en permanent lösning för att ersätta saknade tänder. Ett tandimplantat består av en titanskruv som placeras i käkbenet och fungerar som en konstgjord tandrot. Efter att implantatet har integrerats med käkbenet, kan en tandläkare fästa en krona eller bro på implantatet, vilket ger en
stabil och hållbar lösning för att ersätta en eller flera saknade tänder.

Broar är en annan vanlig metod för att ersätta saknade tänder. En bro består av en eller flera konstgjorda tänder som fästs på de befintliga tänderna på båda sidor av det saknade tandutrymmet. Broar kan erbjuda en fast lösning för att ersätta saknade tänder.

Tandproteser är en avtagbar lösning för att ersätta saknade tänder. Det finns två typer av tandproteser: helproteser och partiella proteser. Helproteser ersätter alla tänder på över- eller underkäken, medan partiella proteser används för att ersätta några saknade tänder och kan fästas på befintliga tänder med hjälp av krokar eller klamrar.

Valet av ersättningsmetod beror på patientens individuella behov och önskemål. Det är viktigt att konsultera med en tandläkare för att diskutera de olika alternativen och bestämma vilken som är bäst lämpat för dig.

Rulla till toppen